Reiniging & onderhoud van barbecues

Een BBQ schoonmaken: het is meestal niet onze favoriete klus. Wil je echter zo lang mogelijk genieten van je barbecue, dan is het zeker aan te raden om het een ander toch goed schoon te houden. Het BBQ rooster schoonmaken vormt daarbij meestal het grootste obstakel. Echter, hoe sneller je dit klusje aanpakt, hoe makkelijker het gaat. Na een week...

Een BBQ schoonmaken: het is meestal niet onze favoriete klus. Wil je echter zo lang mogelijk genieten van je barbecue, dan is het zeker aan te raden om het een ander toch goed schoon te houden. Het BBQ rooster schoonmaken vormt daarbij meestal het grootste obstakel. Echter, hoe sneller je dit klusje aanpakt, hoe makkelijker het gaat. Na een week is het immers flink aangekoekt. BBQwinQel heeft gelukkig een aantal slimme tips om vlug en eenvoudig je barbecue schoon te krijgen.

Barbecue rooster schoonmaken? Een eitje met deze handige tips!
Met een aantal handige huis-tuin-en-keuken middeltjes is de barbecue in een handomdraai weer klaar voor gebruik:

  • Geen zin om meteen na de barbecue op te gaan ruimen? Begrijpelijk. Probeer het rooster dan eens in een natte krant te bewaren. De volgende dag komt het vuil er met een simpel keukenpapiertje eenvoudig vanaf.
  • Een aangekoekt rooster is ook eenvoudiger schoon te maken met aluminiumfolie. Een prima idee, maar soms is grover geschut nodig. In dat geval kun je bijvoorbeeld beter een borstel met roestvrije staalwol gebruiken.
  • Kent je de kracht van citroen al? Vieze pannen krijg je er makkelijker mee schoon, maar het barbecuerooster ook!
  • Heb je een gasbarbecue of elektrische barbecue met deksel? Dan weten wij van BBQwinQel nog een handige truc! Plaats de deksel op de barbecue en zet de temperatuur zo hoog mogelijk. Alle hardnekkige vuilrestanten worden van het rooster weggebrand. Een borstel eroverheen, en je rooster zal er weer als nieuw uitzien!

Essentieel: vergeet niet om een paar handschoenen te gebruiken. Zo krijg je geen chemicaliën en andere viezigheid op je huid!

De barbecue schoonmaken met reinigingsmiddelen van BBQwinQel
Simpele middeltjes blijken helaas niet altijd afdoende om de barbecue weer te laten blinken. Gelukkig heeft BBQwinQel een uitgebreid assortiment aan allerlei handige schoonmaak- en reinigingsmiddelen voor jou samengesteld. Op deze pagina vindt je allerlei handige borstels en borstelkoppen , anti-aanbak sprays , beschermende oliën voor je grillrooster, polishers en andere middelen om o.a. houten- en natuurstenen oppervlakken te beschermen tegen allerlei (vet)vlekken. Speciaal voor alle barbecues die je in ons assortiment vindt, zoals Barbecook, Outdoorchef en Weber.

Over BBQwinQel
BBQwinQel is al jarenlang dé specialist op het gebied van barbecues. Hier weten we alles over houtskool-, elektrische en gasbarbecues maar natuurlijk ook over alle bijhorende accessoires van hoezen tot uitbreidingen, bakplaten, grillroosters en reinigingsmiddelen. Bij ons betaal je veilig en eenvoudig met iDeal, Creditcard of Afterpay en bestel je op een werkdag voor 22.00uur? Dan heb je de bestelling de volgende dag nog in huis. Heb je vragen over bestellen, verzenden of retourneren? Of kan je nog wel wat advies gebruiken? Onze klantenservice zit tijdens kantooruren klaar om u zo goed mogelijk verder te helpen!

Meer

Reiniging & onderhoud van barbecues Er zijn geen producten in deze categorie.