Merk
ProductType
Diameter rooster
Materiaal
Materiaal rooster

Houtskool & aanmaken

Briketten & accessoires : onmisbaar voor een geslaagde barbecue. Zelfs de doorgewinterde barbecueër kan bij het aansteken van de houtskool barbecue wel wat brikettenstarters of aanmaakblokjes gebruiken. Daarnaast zorgen goede kwaliteit briketten ervoor dat het vuur langer en efficiënter zal branden. Door te stoken met briketten komt er een prett...
Briketten & accessoires : onmisbaar voor een geslaagde barbecue. Zelfs de doorgewinterde barbecueër kan bij het aansteken van de houtskool barbecue wel wat brikettenstarters of aanmaakblokjes gebruiken. Daarnaast zorgen goede kwaliteit briketten ervoor dat het vuur langer en efficiënter zal branden. Door te stoken met briketten komt er een prettige warmte vrij die zeker zal bijdragen aan de sfeer. Alle essentiële benodigdheden voor de barbecue vindt u daarom bij BBQwinQel. Uiteraard tegen aantrekkelijke prijzen! Bestel ze dus meteen bij de aankoop van al uw barbecuespullen, wel zo handig. Dankzij deze accessoires wordt het aansteken van een barbecue voortaan een stuk eenvoudiger. 

Wat zijn briketten precies?
Een briket is een samengeperste ‘steen’ van bijvoorbeeld houtskool. De briketten blijven lang gloeien en daarom worden ze gebruikt om het vuur in de barbecue aan te houden. Het precieze verschil tussen houtskool en briketten? Briketten zijn gemaakt van resten uit de houtskoolproductie. Deze resten worden vermalen en gemend met maïsmeel, dat als bindmiddel fungeert. Voordelen van briketten zijn de lange gemiddelde temperatuur, die overigens tot wel 600 graden kan oplopen. Briketten zullen langer branden dan houtskool. Het duurt met briketten wel langer voor het vuur goed heet is, en ook heb je na de barbecue te maken met een hoop as.

Ons assortiment
In het assortiment van BBQwinQel vindt je briketten met extreem lange brandtijd. Er zijn briketten met verschillende specificaties beschikbaar. Denk daarbij aan briketten die speciaal gemaakt zijn voor grote braadstukken met lange gaartijden of briketten die minder stof, roet en vonken produceren. De hoge kwaliteit zorgt ervoor dat de barbecue makkelijk aan te steken is en snel warm wordt. Uiteraard vindt je in onze webshop ook de beste aanmaakblokjes, die het mogelijk maken om de barbecue snel en veilig aan te maken. Onze aanmaakblokjes zijn te allen tijde geur- en smaakvrij, waardoor de smaak van je eten niet wordt beïnvloed.

Tips voor het aansteken van de barbecue
Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om een barbecue aan te steken. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en hulpmiddelen die je een heel eind op weg kunnen helpen:
•    Strooi allereerst een laagje kooltjes of briketten op het bodemrooster. Zorg dat de ventilatiegaten te allen tijde openstaan.
•    Verdeel de aanmaakblokjes over de briketten en duw ze diep weg zodat de warmte van de blokjes straks omhoog kan stijgen. Gebruik er zo veel als je nodig hebt – dat kunnen er best een aantal zijn.
•    Steek de aanmaakblokjes nu aan. En.. heb geduld! Als de blokjes goed branden kun je ze eventueel nog met een tang verdelen over de kooltjes. Daarna is het tijd om de barbecue met rust te laten. Het kan wel een half uurtje duren voor de barbecue klaar voor gebruik is.
•    De barbecue is klaar voor gebruik wanneer de kooltjes of briketten een wit laagje as hebben.

Heb je nou echt moeite om de barbecue aan te krijgen? Een brikettenstarter kan voor jou de oplossing zijn! In dat geval leg je op het onderste rooster van de barbecue een aantal aanmaakblokjes en steekt deze aan. Vervolgens plaats je hier de brikettenstarter overheen en vul je deze met briketten. Door de schoorsteenvorm kan er hete lucht opstijgen en worden de briketten van onderen maximaal verhit. Super eenvoudig!

Neem contact op
Heb je naar aanleiding van de informatie op deze pagina nog vragen? Stel ze gerust. Neem contact met ons op of kom eens langs in onze showroom in Nuenen – nabij Eindhoven en Geldrop. We helpen je graag! Bestel je op een werkdag voor 22.30, dan kun je de bestelling de volgende dag nog verwachten. Vanaf 50 euro is de verzending geheel gratis en retourneren is bij BBQ WinQel altijd gratis. 

Meer

Houtskool & aanmaken Er zijn 34 producten

Toont 1 - 34 van de 34 items
Toont 1 - 34 van de 34 items