Houtskool barbecues

De meest gebruikte barbecue is nog steeds de houtskool BBQ. De gloeiend hete kolen zorgen voor die authentieke, heerlijke rooksmaak aan vlees, vis of groenten. Wie denkt aan barbecueën, denkt vaak ook meteen aan knisperend houtskool of briketten, de geur van het vlees dat bereid wordt en de sfeer die dit gezellige tafereel geeft. Overweeg jij oo...

De meest gebruikte barbecue is nog steeds de houtskool BBQ. De gloeiend hete kolen zorgen voor die authentieke, heerlijke rooksmaak aan vlees, vis of groenten. Wie denkt aan barbecueën, denkt vaak ook meteen aan knisperend houtskool of briketten, de geur van het vlees dat bereid wordt en de sfeer die dit gezellige tafereel geeft. Overweeg jij ook zo’n prachtig, traditioneel exemplaar aan te schaffen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! BBQwinQel heeft namelijk een groot assortiment houtskool barbecues van diverse gerenommeerde merken zoals Weber, Cobb, Outdoorchef, Grandhall en Barbecook. De houtskool BBQ is verkrijgbaar in verschillende modellen: van een tafelmodel tot een zuilbarbecue of kogelbarbecue.

Dit moet je weten over de houtskool barbecue

Voor de liefhebber is de houtskool barbecue nog steeds de enige echte. Het geeft charme, maar vergt tegelijkertijd ook de nodige aandacht en geduld. Wanneer je overweegt een houtskool barbecue aan te schaffen, dan is het handig om de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje te hebben.


De voordelen

•    Geeft nog het echte barbecuegevoel
•    Garen ook op lage temperatuur mogelijk (slow-cooking)
•    Geeft een heerlijke authentieke rooksmaak
•    Geen gas of elektriciteit nodig


De nadelen

•    Duurt langer om de barbecue op temperatuur te krijgen
•    Temperatuur minder makkelijk te reguleren
•    Geeft meer troep en is lastiger schoon te maken


Een houtskool BBQ aansteken & andere tips
Wanneer je het één en het ander hebt overwogen en hebt gekozen voor een houtskool barbecue, dan kan nu het grote genieten beginnen. Nog nooit eerder een barbecue aangestoken? Dan kan het in het begin nog best lastig zijn. Hier volgen daarom enkele ‘houtskool BBQ aansteken’ en andere algemene tips:

•    Verdeel de kolen over de BBQ, leg er aanmaakblokjes tussen en steek de BBQ aan. Het duurt ongeveer een half uurtje voor de kolen warm genoeg zijn om er vlees of vis op te bakken. Wil je de houtskool sneller en gelijkmatiger warm krijgen? Gebruik dan een brikettenstarter (en laat je vooral niet verleiden om spiritus of petroleum te gebruiken!).
•    Hoe weet je wanneer de kolen warm genoeg zijn om het vlees of de vis op de barbecue te leggen? Simpel: de vlammen moeten gedoofd zijn en de houtskool of briketten moeten bijna grijs kleuren.
•    Om het vlees om te draaien is het aan te raden om een barbecuetang te gebruiken. Een vork maakt het alleen maar lastiger!
•    Gebruik de deksel van de barbecue. Dankzij het deksel kunnen warmte en lucht circuleren. Voor jou betekent dit simpel gezegd dat het vlees lekker sappig zal gaan smaken en dat er voorkomen wordt dat de vlammen je vlees verbranden.
•    Onderhoudt je barbecue goed. Er zijn in onze webwinkel allerlei handige middelen verkrijgbaar. Hierdoor zal je extra lang van je buitenkeuken kunnen genieten!

Houtskool barbecues van BBQwinQel
Het assortiment houtskool barbecues van BBQwinQel is zeer gevarieerd van merken zoals Barbecook, Cobb, Weber, Grandhall of Outdoorchef en begint al bij een prijs van slechts € 54,-. Afhankelijk van de door jou gewenste functionaliteiten adviseren we je graag over een passende barbecue. Neem gerust contact met ons op. Je bent uiteraard ook van harte welkom in onze showroom in Nuenen. Adres en contactgegevens vindt je hier. Onze barbecuespecialisten staan voor je klaar!

Meer

Houtskool barbecues Er zijn geen producten in deze categorie.