Smaakmakers

Smaakmakers voor de barbecue: met behulp van de juiste ingrediënten kan iedere hobby kok een fantastisch maal klaarmaken! Liefhebbers vinden barbecueën op houtskool de meest authentieke manier van barbecueën. Niet alleen de charme spreekt ze aan, maar wie is er nou niet dol op die heerlijk rokerige smaak van het vlees dat je zojuist zelf gegril...

Smaakmakers voor de barbecue: met behulp van de juiste ingrediënten kan iedere hobby kok een fantastisch maal klaarmaken! Liefhebbers vinden barbecueën op houtskool de meest authentieke manier van barbecueën. Niet alleen de charme spreekt ze aan, maar wie is er nou niet dol op die heerlijk rokerige smaak van het vlees dat je zojuist zelf gegrild hebt? Alhoewel de meeste mensen wel weten hoe ze het vlees niet moeten laten aanbranden en de barbecue zelf al een lekkere smaak geeft, kan het nog veel eenvoudiger en intenser: dankzij de smaakmakers van BBQwinQel. Dat is dus ook ideaal voor de mensen die een elektrische- of gasbarbecue hebben. Dankzij deze producten kunt je zelfs op een vuurkorf of tuinhaartje een heerlijk stukje vlees bakken!


BBQ houtsnippers voor heerlijk gerookt vlees
Wilt je de beste en meest intense smaak aan je vlees? Probeer het dan eens te roken op de barbecue. Je hebt daarvoor natuurlijk wel een barbecue met deksel nodig, anders vervliegt de rook. Voor de beste smaak voeg je speciale houtsnippers toe.Je laat de BBQ houtsnippers eerst weken in water en als deze goed uitgelekt zijn strooi je ze simpelweg over de gloeiende kooltjes (of in de smokerbox ). Gasbarbecues hebben vaak een speciale rooklade die gevuld kan worden met deze snippers. Heeft jou barbecue deze niet, dan kunt je zelf ook een rookpakketje maken met aluminiumfolie eromheen gewikkeld. Prik gaatjes aan de bovenkant en leg het op de kooltjes. 

Bij BBQwinQel hebben we een ruim assortiment houtsnippers beschikbaar, met smaken zoals Pecan, Apple, Cherry, Whiskey, Beech en Hickory. Klik op het betreffende product voor verdere specificaties. Daarin staat precies omschreven welke smaak goed past bij bijvoorbeeld varkensvlees of juist gevogelte. In onze webshop kun je echter ook terecht wanneer je op zoek bent naar een speciale rookplank. Leg deze een dagje voor gebruik in het water en gebruik ‘m daarna voor grote stukken vlees op de barbecue. De rookplank zorgt ervoor dat je gerecht langzaam gaart en neemt allerlei heerlijke smaakmakers uit het plankje op. Tip: al wordt het plankje donker van kleur, vergis je niet: de volgende keer gebruiken zal het gerecht een nog heerlijkere, intensere smaak geven! Ideaal dus!

Nog een aantal laatste tips
Laatste algemene tips om je barbecuegerechten zo smaakvol mogelijk te serveren:
•    Vlees dat snel gaart (rood vlees) gaat op het heetste stuk van het vuur. Teer vlees kun je beter op een stuk aluminiumfolie leggen.
•    Vleessoorten die er langer over doen om te bereiden, kun je het beste even voorgaren.
•    Gebruik altijd een tang om het vlees te garen. Ga je met vorken aan de slag, dan zal het heerlijke sap uit het vlees lopen.
•    En.. vergeet die overheerlijke smaakmakers niet toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een pakketje met verschillende ‘smaken’ houtsnippers: zo komt je er vanzelf achter wat jij het lekkerst vindt!


De service van BBQwinQel

Bestel je smaakmakers veilig en snel online bij BBQwinQel. Morgen al een barbecue gepland? Geen probleem! Wanneer je voor 22.00 uur bestelt (betalen kan met Ideal, Creditcard of Afterpay) zorgen wij ervoor dat de bestelling de volgende dag al in huis is! Veel plezier en eet smakelijk!

Meer

Smaakmakers Er zijn geen producten in deze categorie.