Pizzastenen

Ken je het? Je hebt zin in zo’n lekkere pizza, maar de teleurstelling is groot wanneer de bodem slap en lang niet zo knapperig blijkt als je had gehoopt. Met een pizzasteen is dat voortaan verleden tijd! Want waarschijnlijk wist je het nog niet nog niet, maar zelfs pizza’s kunnen op de barbecue bereid worden. Lekkerder dan dit gaat het niet word...

Ken je het? Je hebt zin in zo’n lekkere pizza, maar de teleurstelling is groot wanneer de bodem slap en lang niet zo knapperig blijkt als je had gehoopt. Met een pizzasteen is dat voortaan verleden tijd! Want waarschijnlijk wist je het nog niet nog niet, maar zelfs pizza’s kunnen op de barbecue bereid worden. Lekkerder dan dit gaat het niet worden! Wil je ook wel eens proberen om zo’n delicatesse van de barbecue te toveren? Met één van de handige pizzastenen uit ons assortiment wordt dat een eitje! Je zult merken: een professionele pizzaoven voor die authentieke smaak is helemaal niet nodig! Op deze pagina vind je ons assortiment. Kies snel een pizzasteen voor je BBQ en ga zelf aan de slag!

Een pizzasteen voor de meest knapperige pizza!
Een pizzasteen is ideaal om pizza’s, maar ook brood, cake, taarten en andere desserts op te bereiden. De pizzasteen zorgt ervoor dat de korst heerlijk knapperig wordt. Waarom een pizzasteen een prima en voordelig alternatief is – met hetzelfde – effect - voor een echte pizzaoven of steenoven leggen we je graag uit.

Hoe werkt een pizzasteen? 
Goede warmte: dat is alles wat een pizza nodig heeft om lekker knapperig te worden. Dat betekent dus dat een pizza op de barbecue ook van onderuit gelijkmatig verhit moet worden. Met een grillrooster lukt dat logischerwijs niet. De pizzasteen is dan de oplossing. De steen neemt namelijk de hitte van de barbecue en deze hitte verspreidt zich gelijkmatig door de hele steen. Wanneer de pizza op de steen wordt gelegd vloeit het vocht uit de pizza in de steen, waardoor de korst en bodem heerlijk knapperig worden. Deze werking heeft hetzelfde effect voor bijvoorbeeld brood en taarten die op de steen gebakken worden.  

Waar moet een goede pizzasteen voor een BBQ aan voldoen?
Een goede pizzasteen voor de BBQ moet poreus en ongeglazuurd zijn. Dat laatste is belangrijk omdat glazuur lood bevat, iets wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Verder kan de steen van verschillende materialen gemaakt worden, maar voorwaarde is wel dat de steen goed hittebestendig is. Koop je pizzasteen bij BBQwinQel, dan weet je zeker dat het met de kwaliteit goed in orde is. Al de producten in ons assortiment voldoen aan de voorwaarden zoals we die hierboven hebben omschreven. Wij verkopen de Outdoorchef en de Weber pizzasteen . Speciaal voor de barbecue dus - wat overigens niet wil zeggen dat je de steen niet gewoon in de oven kunt gebruiken. Van zo’n pizzasteen heb je dus dubbel plezier!

Hoe moet ik de pizzasteen gebruiken?
Wanneer je van plan bent om een heerlijke pizza (of koekjes, cake, taart, brood..) te gaan bakken op de pizzasteen dan is het handig om te weten hoe je de pizzasteen precies moet gebruiken. Gelukkig is het gebruik vrij simpel.
Het eerste wat je moet onthouden is dat je een koude pizzasteen nooit ineens op een hete barbecue mag leggen. De pizzasteen moet geleidelijk verhit worden, anders kan deze barsten. Steek dus de barbecue aan en plaats meteen de grill met de pizzasteen erop. Wanneer de steen heet genoeg is kun je de pizza erop plaatsen. Gebruik geen vet (dan wordt de pizza niet knapperig). Eventueel wat bloem mag wel, zodat de pizza goed loskomt en niet aan de steen gaat plakken. Gebruikt je een bakblik, pan of braadslee? Alles kan gewoon op de steen!
Afhankelijk van de temperatuur van de barbecue moet de pizza langer of korter blijven liggen. Gemiddeld genomen zal het ongeveer 7 tot 10 minuten duren voor de pizza klaar is. Tip: heb je een barbecue met een deksel? Het is zeker raadzaam om deze te gebruiken. Het temperatuurverschil onder en boven de pizza wordt door het gebruik van de deksel minder groot, waardoor de pizza ook aan de bovenkant goed zal garen. Is de pizza klaar? Gebruik een pizzaschep zodat de pizza heel blijft en je je vingers niet verbrand! De steen laat je gewoon liggen. Pas op, want deze is gloeiend heet en moet eerst afkoelen voordat je deze kunt aanraken. Dat kan wel een paar uurtjes duren. Maak ook niet de fout om de pizzasteen onder de koude kraan te houden. Ook dan kan de steen namelijk barsten.
Is de pizzasteen afgekoeld? Dan kun je met een mesje het vuil van de steen schrapen en deze onder de kraan afspoelen. Gebruik geen afwasmiddelen of zeep, dit zal in de steen trekken waardoor de volgende pizza niet heel smakelijk wordt. Juist het beetje vet dat op de steen blijft zitten geeft de pizza de volgende keer een nog heerlijkere, authentieke smaak!

Een aantal laatste tips bij het gebruik van je pizzasteen
•    Lukt het niet goed om de pizza knapperig te krijgen? Let erop dat je niet te veel ingrediënten op de pizza doet. Het vocht in groenten bijvoorbeeld sijpelt dan te veel in de bodem waardoor deze zacht blijft. Hetzelfde gebeurt wanneer je te veel tomatensaus gebruikt.
•    Hoe heter de barbecue, hoe beter en hoe knapperiger de pizza!
•    Plaats de pizza niet op een barbecue die nog steeds aan het vlammen is, de pizzasteen kan in dat geval verbranden. Gloeiende kolen zijn prima!
 •    Maak je veel gebruik van je pizzasteen op de barbecue? Kies voor brikketten in plaats van kolen. Houtskool kan wel iets warmer worden, maar briketten blijven langer constant branden.
•    Onze laatste tip: een pizza is veel makkelijker te beleggen wanneer je de pizza even kort op de steen voorbakt. Het deeg plakt dan namelijk minder!

Pizzasteen kopen bij BBQwinQel.nl
Pizzasteen kopen? Kies hier een pizzasteen van Weber of Outdoorchef en bestel ‘m vandaag nog voor 22.00 uur en deze wordt op werkdagen de volgende dag nog afgeleverd. Indien je bij BBQwinQel een bestelling van meer dan € 20,- plaatst, is de verzending geheel gratis. Ook over retourneren doen wij niet moeilijk dit is helemaal gratis. Wil je liever zelf langskomen om een pizzasteen aan te schaffen? Kom dan eens langs in onze showroom in Nuenen. Onze medewerkers vertellen je graag alles over de verschillende producten. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Graag tot ziens!

Meer

Pizzastenen Er zijn geen producten in deze categorie.