Een barbecue kopen? Advies van BBQwinqel.nl!

Op deze pagina geven we je uitgebreid advies over het kopen van een barbecue. Lees alles over de houtskoolbarbecue, gasbarbecue, elektrische barbecue, buitenkeuken tafelbarbecue en rookovens. Kortom alle informatie om tot de juiste keuze te komen kun je hier vinden! 

Houtskool bbq

Dit is de oudste en bekendste vorm van barbecueën. Wat voor model je ook zoekt, bij BBQwinQel ben je aan het juiste adres. Van tafel bbq, zoals de Weber Smokey Joe tot een Grandhall Xenon buitenkeuken. Om tot het juiste besluit te komen voor een (nieuwe) barbecue, moet je jezelf het volgende afvragen: Hoeveel tijd wil ik besteden aan het barbecuen en het bereiden van gerechten? Wanneer je tijd hebt om alles tot in de puntjes voor te bereiden en de barbecue rustig op temperatuur te laten komen, is de houtskoolbarbecue wellicht iets voor jou. Dankzij de Weber brikettenstarter is de houtskool bbq aansteken een fluitje van een cent. Hierna is het alleen een kwestie van de briketten in de barbecue gieten en barbecueën maar. Houd je van brandend, knisperende hout en de authentieke rooksmaak? Dan is een houtskool barbecue dé bbq voor jou!

Gas bbq

Na een drukke werkdag thuiskomen, weinig tijd maar tóch willen barbecuen? Dan is de gasbarbecue ideaal. Wanneer de gasfles aangesloten is hoef je alleen het vuur maar aan te steken en dan kan het genieten beginnen! Steeds meer mensen gaan voor het gemak van de gasbarbecue. Geen rookontwikkeling is ook een pluspunt. Je zult misschien denken dat het verschil in smaak duidelijk te proeven is. Maar het merendeel van de mensen die een blinde smaaktest doen, kunnen niet onderscheiden op welke barbecue het vlees bereid is. Het is een kwestie van de juiste bereiding én een goede barbecue. Je vindt hier o.a. gas barbecues van Weber, Barbecook, Outdoorchef en Grandhall. Kortom de beste merken onder de barbecues!

Elektrische bbq

Een elektrische barbecue combineert moderne technologie met ouderwets genieten! Om elektrisch te kunnen barbecueën is naast een barbecue & voedsel, een stopcontact alles wat je nodig hebt. Je hebt dus geen voorraad aan aanmaakblokjes, briketten en gasflessen nodig. Een voordeel van de elektrische barbecue is dat je deze binnen kunt gebruiken. De spiralen worden heet waardoor het eten gegaard wordt. Je kunt de hitte helemaal zelf bepalen met een handige regelknop. Weber heeft een ruime keuze aan elektrische barbecues. Vind het model dat het beste bij jou past en koop een Weber online bij BBQwinQel.

Specifiek type barbecue

Heb je de voorkeur voor een rookoven, keramische barbecue, skottelbraai of buitenkeuken? Deze specifieke typen vallen binnen de drie hoofdcategorieën barbecues die hierboven genoemd worden. Kies een categorie in het menu aan de bovenkant van de pagina en filter vervolgens aan de linkerkant van de pagina op specificaties als merk, model, kenmerken en prijs om het exemplaar te vinden die het beste bij jouw situatie past.

Bescherm je Barbecue met een bbq Beschermhoes

Bescherm jouw barbecue met een goed passende hoes en verleng daarmee de levensduur. Een goede hoes beschermt jouw barbecue tegen wind, regen, zon en stof. We hebben hoezen in allerlei soorten en maten van merken als Aerocover en Weber. Voor elke barbecue hebben wij een goed passende hoes!

Meer informatie nodig of is er nog iets onduidelijk? Bij BBqwinQel krijgt u tijdens kantooruren persoonlijk advies

Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk advies over de aanschaf van een barbecue? Neem dan contact op met onze klantenservice. Elke werkdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur via: