Big Green Egg informatie banner

'Inspiring people all over the world and making them happy by enjoying the finest & honest flavours nature has to offer, is what drives us'
Big Green Egg


Big Green Egg is gebaseerd op een oude Aziatische kleioven, een traditionele houtgestookte oven waarmee opvallend goede smaakresultaten werden behaald. Met hedendaagse kennis, productieprocessen en innovatieve materialen is op basis hiervan een volmaakt kooktoestel ontwikkeld. Mede dankzij de perfecte luchtcirculatie, waardoor het voedsel op de gewenste temperatuur gelijkmatig gaart, zul je met een Big Green Egg verrassend lekkere en sappige gerechten bereiden. De Big Green Egg is vervaardigd van zeer hoogwaardig keramiek. In combinatie met het deksel zorgt dit voor een zeer laag brandstofverbruik. Dit bijzondere keramiek kan extreme temperatuurschommelingen aan. Laat je verassen door de smaak van de gerechten en geniet samen van het goede leven. 

       

De Big Green Egg is een veelzijdig buitenkooktoestel, die al je verwachtingen zullen overtreffen. Met de verschillende formaten om uit te kiezen, is er voor elke levensstijl een Big Green Egg. De Mini en MiniMax kunnen door hun geringe hoogte en relatief lage gewicht moeiteloos worden meegenomen naar bijvoorbeeld de camping, boot of picknick. Deze modellen zijn ook te gebruiken als tafelmodel maar worden ook vaak in professionele keukens gebruikt voor kleine á la carte gerechten. Daarnaast heb je de Big Green Egg Small, deze is compact maar biedt veel bereidingsmogelijkheden. Met gemak een gevulde kip bereiden is geen probleem. De Big Green Egg Medium en Large bieden voldoende ruimte om voor een groot gezelschap je gerechten te bereiden. Verschillende gerechten tegelijk bereiden of op lage temperaturen garen is geen probleem. Tot slot kent deze serie de Big Green Egg XL en XXL. Deze modellen worden vaak ingezet voor grote gezelschappen in privésfeer of op beroepsmatig gebied. De mogelijkheden zijn eindeloos, grillen, bakken, koken, stoven, roken en slow cooking. Voor iedereen wat wils ! 

Persoonlijk advies

Big Green Egg is verkrijgbaar in onze Showroom in Nuenen. Neem contact op met onze barbecue specialist, hij helpt je graag bij het maken van een keuze of eventueel andere vragen.