Houtskool barbecues.

De houtskoolbbq

is de oudste en bekendste vorm van barbecueën. Iedereen kent het wel en heeft het vast ook wel eens gedaan. Een groot misverstand over het barbecueën op houtskool, is dat het lastig is, lang duurt, rommel geeft of stinkt. Dit zijn oude fabels en de barbecue merken van nu hebben voor al deze misverstanden al lang een oplossing gevonden. Het aansteken van een houtskoolbarbecue is een fluitje van een cent met de brikettenstarter. Hiermee is je bbq binnen een mum van tijd aan.

*Weber Master Touch GBS: Dit is een luxe houtskoolbarbecue waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Dankzij het GBS rooster kun je talloze accessoires gebruiken op deze barbecue. Dit betekend dat je het middenstuk van het grillrooster kunt vervangen voor verschillende accessoires.
Voorbeelden van GBS accessoires zijn: een pizzasteen, poffertjespan, tosti-ijzer, gevogeltestomer etc. De Master Touch heeft een as pan waardoor je geen last meer hebt van rondslingerend as. Daarnaast heeft dit model 2 ventilatieroosters en een ingebouwde thermometer waardoor je altijd de controle over je temperatuur behoud.

*Cobb Premier en Pro: Deze barbecue is binnen 3 minuten klaar om te barbecueën en is ook nog eens ideaal om mee te nemen. Het aansteken van de Cobb? Dankzij de Cobble stones is dat makkelijker dan ooit. De barbecues van Cobb zijn nagenoeg rookvrij en de buitenkant wordt niet heet. Ook deze barbecue heeft de mogelijkheden om uit te breiden met verschillende soorten accessoires.

*Barbecook Major, Optima, Arena en Largo: Deze hebben 1 belangrijke en super gemakkelijke overeenkomst. Al deze barbecues beschikken over het QuickStart systeem. Ook hierbij is het aansteken van deze barbecue zo gebeurd. Het enige dat je hoeft te doen is wat water in de voet voor stabiliteit, de roosters onderaan openzetten, 2 kranten in de aanmaakbuis, wat houtskool in de kuip en steek via het rooster aan de onderkant de kranten aan. 15 minuten wachten en je barbecue is heet!

*Lotus Grill: Deze klein maar fijne houtskoolbarbecue is ideaal als tafelbarbecue te gebruiken. Daarnaast niet alleen gemakkelijk mee te nemen maar hij is ook nog eens rookvrij! Dus wanneer je een keer zin hebt om in de serre te barbecueën, met de Lotus Grill kan dat. Binnen 3 minuten is deze barbecue al klaar voor gebruik. Nog een voordeel is dat de buitenkant niet warm wordt én alle losse onderdelen kunnen in de vaatwasser.