De Rookoven:


Als vervanging of toevoeging van de barbecue kun je kiezen voor een rookoven. Het roken van je gerechten is erg gezond, er komen namelijk geen vetten of olie aan te pas. Of je nu houd van vis, vlees, groente, noten of paddenstoelen, je kunt het allemaal bereiden in een rookoven. Wil je een rookoven kopen maar wil je graag extra advies? Onze klantenservice helpt je graag met het maken van een keuze.

*Weber Smokey Mountain Cooker: Voeg die authentieke rooksmaak toe aan je gerechten met deze rookoven van Weber. Dankzij de grote opening vul je eenvoudig briketten en/of rookhout bij. Je kunt het luchttoevoer eenvoudig regelen voor het perfecte resultaat.

*Barbecook rookoven: Ben je een beginner op het gebied van roken en ben je op zoek naar een rookoven naast je barbecue? Deze Barbecook rookoven heeft de perfecte prijs kwaliteit verhouding. Zeker de moeite waard wanneer je jouw gerechten die heerlijke rooksmaak wilt geven.

*Barbecook Otto: Wanneer je wilt roken maar niet afhankelijk wilt zijn van de plaats waar je rookt, dan is de Barbecook Otto wellicht iets voor jou. Dit is een kleine elektrische rookoven! Het gemak van elektrisch barbecueën met de heerlijke rooksmaak van een rookoven. 

*Barbecook Oskar: Terug naar de roots van de BBQ. Geef meer karakter aan je bereidingen, koud of warm gerookt. Dankzij de geïntegreerde thermometer hou jij de controle! 


 

Hoe lang moeten de verschillende bereidingen nu roken? We zetten enkele richttijden graag even op een rijtje:
(Deze tabellen dienen enkel als een houvast. Doordat de temperatuur in sommige rookovens snel kunnen oplopen, moet je het rookproces van dichtbij volgen).

0.5 KG 1 KG 1.5 KG
Vis 15-25 min. 25-35 min. 55-60 min.
Schaaldieren 10-15 min. 25-30 min. 30-35 min.
Gevogelte 40-45 min. 50-55 min. 60-65 min.
Varken 30-35 min. 40-45 min. 50-55 min.
Rund 20-25 min. 40-45 min. 50-55 min.
Lam 30-35 min. 40-45 min. 50-55 min.

Groente 20 min.
Aardappel 40 min.
Mais 60 min.