Verschillende termen Weber:

Weber heeft heel veel mogelijkheden en uitbreidingen op de barbecues. Dit is natuurlijk super! Omdat wij begrijpen dat je niet van alle termen weet wat ze betekenen, zetten wij ze hier op een rijtje zodat je ze eens rustig kunt nalezen. 

*GBS of Gourmet BBQ System: Dit heb je vast wel eens voorbij zien komen, maar wat is het nu eigenlijk? Het GBS systeem is een rooster dat bestaat uit een uitneembaar middenstuk. Het middenstuk is te vervangen voor verschillende toffe GBS accessoires. De verschillende accessoires bestaan uit: een pizzasteem, poffertjespan, Tosti/wafel ijzer, Dutch oven, Wok, sear grate of gevogeltestomer. Kortom, vanaf nu kun je al je lievelingsgerechten bereiden op de barbecue.

*OneTouch Systeem:
Dit is een set met reserveonderdelen voor het OneTouch reinigingssysteem. Met de hendel schuif je het as heen en weer en valt deze in de aspan. Zodra de as is afgekoeld kun je deze weggooien. Wanneer je de hendel heen en weer schuift tijdens het barbecueën komt er ook meer zuurstof bij en wordt je barbecue een stuk heter, dit is handig wanneer je kiest voor direct/snel grillen.

*Hitteschild
: Het woord zegt het eigenlijk al, een schild tegen de barbecue hitte. Wanneer je een deksel van Weber vastpakt hoef je je niet druk te maken over het verbranden van je vingers. Tussen de dekselgreep en de kuip zit het hitteschild.

*Flavorizer Bars:
Je vraagt je vast af hoe het kan dat je gerechten van een Weber gasbarbecue hetzelfde smaken als die van een Weber houtskoolbarbecue. Dit komt onder andere door de Flavorizer bars die in de gasbarbecues zitten. Deze Flavorizer bars zitten direct onder de branders en zodra er vet, sappen of marinade naar beneden druppen vallen ze hierop en verdampen ze. Op deze manier komt de smaak van het vocht weer terug in het vlees.

*Char Baskets: De Weber Char Baskets zorgen ervoor dat je houtskool precies op de juiste plek in je barbecue kan plaatsen. Op deze manier kun je gemakkelijk (in) direct grillen en is het regelen van de temperatuur een stuk eenvoudiger. Je kunt warme en koelere zones creëren in je barbecue.

*Cross over Systeem: Het crossover-ontstekingssysteem zorgt ervoor dat je een tweede of derde brander kunt inschakelen zonder dat je  brander opnieuw hoeft te ontsteken.

*Sear Station: Het Sear station is een aparte brander op je barbecue. Deze staat dichter op het grillrooster dan de overige branders. De brander is klein maar heel krachtig, deze zone wordt dus heel heet. Je bereid hiermee een perfecte steak met grillmarkering! 

*GS4 grillsysteem: Dit is een nieuw grillsysteem van Weber. Een nieuwe innovatieve ontsteking, die voor elke regelknop een interne schakelaar gebruikt waardoor het aansteken van de barbecue altijd gemakkelijk gaat. Daarnaast is dit nieuwe grillsysteem ook uitgerust met nieuwe high-tech branders, waardoor het gehele grilloppervlak constant wordt verhit. Dit zorgt voor een gasstroom van voor naar achter waardoor de hitte altijd gelijkmatig verdeeld wordt.

Kom je nog termen tegen waarvan je niet precies weet wat ze betekenen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder.