Het aansteken van je barbecue.

Een veel voorkomend probleem bij het barbecueën begint al bij het niet goed aansteken van de barbecue.  Wanneer je een houtskoolbarbecue niet goed aansteekt, bereikt deze niet de juiste temperatuur en haal je niet het allerbeste uit je gerechten. Geduld is een schone zaak, maar dat betekent niet dat we geen trucjes/hulpmiddelen hebben om het aansteken van je barbecue sneller en beter te laten verlopen.

*De brikettenstarter: Dit is misschien wel de makkelijkste manier om je barbecue snel en veilig aan te steken. Hoe werkt de brikettenstarter?
- Verwijder het grillrooster van je barbecue en leg op het onder rooster van je barbecue 2 of 3 aanmaakblokjes.
- Plaats de tarter over de blokjes en voeg met  behulp van de maatbeker een schep houtskool/briketten toe. (zorg ervoor dat de hoeveelheid niet boven de starter uit komt)
- Open vervolgens het ventilatierooster onder je barbecue, op deze manier gaat de ontbranding sneller.

Wanneer je briketten gebruikt moet je ongeveer 20 a 30 minuten geduld hebben, bij houtskool is dit 15 tot 20 minuten.  Je kan het ook zien doordat de briketten/houtskool een witte kleur heeft gekregen, dan zijn ze klaar voor gebruik. Zorg dat je een handschoen aanhebt en schud de briketten voorzichtig leeg in de char baskets of rechtstreeks op je onder rooster. Leg je grillrooster terug en je barbecue is klaar voor gebruik!

*Quickstart Systeem Barbecook:  Ook Barbecook maakt het aansteken van je barbecue een stuk eenvoudiger. Dankzij het QuickStartSysteem hoef je niet meer te klunzen en bereikt je barbecue de optimale temperatuur.
- Maak je houtskoolgrill stabiel en vul de ‘voet’ met water, zo staat je barbecue altijd stabiel
- Draai vervolgens 3 krantenvellen in de lengte en schuif ze in de Barbecook schouw/hals.
-Sluit de schouw weer af met het rooster en gooi wat houtskool op het roostertje.
-Ontsteek de kranten via de opening onderin de schouw.

*Zonder hulpmiddelen:  De standaard manier om een barbecue aan te steken kennen we allemaal wel. Strooi een laagje kolen of briketten op je onder rooster (hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid eten dat bereid wordt) Druk een aantal aanmaakblokjes zo diep mogelijk tussen de kolen/briketten en steek ze aan. 

Zorg er ook voor dat je de ventilatiegaten open hebt staan van je barbecue, op deze manier is je barbecue sneller heet.  Wacht tot de aanmaakblokjes branden en probeerde kolen/briketten zoveel mogelijk rondom de vlammen te leggen. Het beste is om alle kolen/briketten op en naast elkaar te leggen.  Op dit moment kun je de barbecue het beste met rust laten en 20 tot 30 minuten wachten (tot de kolen/briketten een witte, grijze kleur hebben). 


  

          De brikettenstarter                      QuickStartSysteem Barbecook                            Zelf aanmaken