BARBECUE TIPS

Barbecueën is en blijft een populaire activiteit wanneer het weer het toelaat en de temperaturen stijgen, wordt bij veel mensen de barbecue weer aangemaakt.  De experts vn BBQwinQel geven jou graag enkele barbecue tips die ervoor zorgen dat jouw barbecue één groot succes wordt. Ben je op zoek naar een lekker recept? De lekkerste recepten voor op de barbecue

BARBECUE TIPS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Het goed kunnen barbecueën is voor sommigen heel vanzelfsprekend maar voor veel mensen kent het barbecueen nog veel geheimen. Wij vertellen je graag meer over onder andere het gebruik van de barbecue, de veiligheid, het onderhoud, wat nu het lekkerste is en het verschil tussen alle barbecues. Als barbecue specialist met jarenlange ervaring hebben wij altijd wel een nieuws recept of advies. Één van de belangrijkste tijdens een barbecue is geduld. Wanneer je begint met je barbecue feest moet je de tafel dus niet te vol zetten. Anders loop je het risico dat je gasten geen honger meer als het eerste vlees/vis of groenten gaar is.

BARBECUE TIPS VOOR HET BEREIDEN VAN VLEES

Strijk het rooster ruim in met olijfolie en laat de grill goed op temperatuur komen. Let goed op dat ieder stuk vlees een andere tijd nodig heeft om gaar te worden, hoe groter het stuk vlees hoe langer het duurt.Dep overtollige marinade van het vlees en let op met vettere stukken, als het vet smelt en in het vuur komt kan dat voor vlammen zorgen. Hierdoor kan je mooie stuk vlees snel verbranden. Voor meer informatie over het verschil tussen direct en indirect grillen of het schoonmaken van de barbecue, lees dan snel onderstaande barbecue tips: